Agenda
<< Oktober 2017 >> 
 zo  ma  di  wo  do  vr  za 
  2  3  4  5  6
  91011121314
161718192021
23242526
3031    

Nieuws

Op vrijdag 27 oktober van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 28 oktober van 9.00 tot 17.00 uur is er in De Rijstuin een rommelmarkt!

De opbrengst is bestemd voor het opknappen en restylen van De Rijstuin. Onder het genot van koffie/thee/fris met iets lekkers of een heerlijk broodje kunt u tegen een schappelijke prijs spulletjes uitzoeken, zoals kleine meubeltjes, potten en pannen, vazen en bloempotten, servies, glaswerk, kleding, boeken en speelgoed.

Om spullen in te leveren kunt u terecht op:
maandag 23 oktober 19.00-21.00 uur;
woensdag 25 oktober 14.00-16.00 en 19.00-21.00 uur;
donderdag 26 oktober 19.00-21.00 uur.

Bent u niet in de gelegenheid om spullen langs te brengen komen we deze natuurlijk bij u op halen.

 

Op zondag 1 oktober om 10 uur in de Woudtse kerk gaat het over Zacheüs. Je weet wel, die tollenaar. Iemand die voor de vijand werkte. En ook nog eens tevéél tol liet betalen om er zelf rijk van te worden. Voor zo iemand zou je toch geen goed woord over hebben! Hoezo dan "Niet verkeerd...!"?

Proponent mw. Voskuil-Dijkshoorn leidt de dienst en onze eigen organist Albert Moerman speelt op het orgel. Er is kindernevendienst voor de kinderen die in groep 1 t/m 4 van de basisschool zitten. De oudere kinderen blijven in de kerk. Voor de jongere kinderen is er oppas.

Welkom!

 

YES, maandagmiddag 25 september begint de MaandagMiddagBijbelClub weer!

Alle kinderen van groep 7 en 8 zijn uitgenodigd!
(Dus niet alleen de kinderen ‘van de kerk’; breng vooral je vriendje of vriendinnetje mee!)
Met elkaar zorgen we voor een knallende en spetterende start!

En, mocht u of jij zin hebben om een keer - of vaker - mee te doen… kom gewoon om ongeveer kwart over 3 binnen lopen in Het Koetshuis, Lookwatering 44a!

Welkom! Ria en Willeke

 

Aanstaande zondag 3 september vanaf 15.00 uur speelt Matthijs Vlaardingerbroek de kindervoorstelling "De verborgen schat" in de dorpskerk van Schipluiden. Als naastgelegen gemeente kregen wij in het bijzonder de uitnodiging om erbij te zijn. Matthijs komt ook weleens bij ons, en dat is altijd erg grappig en heel goed. Van harte welkom dus! De toegang is gratis.

 

Op zondag 10 september starten we het kerkelijk seizoen met het landelijke thema 'Kerkproeverij, een open huis'.

U kunt 'weer eens een keer', gewoontegetrouw of misschien voor het eerst een kerkdienst komen meemaken in de kerk van 't Woudt. De dienst begint om 10.00 uur en iedereen is welkom. Omdat wij tijdelijk geen eigen predikant hebben is er een gastvoorganger, dominee Treuren uit Pijnacker. Tijdens de dienst kunt u ook proeven aan de diversiteit van activiteiten binnen onze gemeente. Met name het jeugdwerk wordt toegelicht. Ook wordt gewerkt aan een nieuw jaarboekje waarin alle activiteiten van onze gemeente voor het komende seizoen zijn opgenomen. Na de kerkdienst is er een proeverij van taarten en baksels. Om dat mogelijk te maken is er een heuse taartenbakwedstrijd uitgeschreven! Onder het genot van koffie, thee of frisdrank kunt u van al het lekkers genieten. Na de koffieronde is er een spel-evenement waaraan het hele gezin kan meedoen. En dat is nog niet alles, na afloop van het spel-evenement is het idee om met degenen die willen meelunchen van elkaars lunchpakketje te proeven. Dat wordt een grote verrassing!

Het thema Kerkproeverij komt op deze ochtend in ieder geval helemaal tot z'n recht, en 'open huis' spreekt voor zich; we hopen dat we naast de vaste bezoekers ook anderen kunnen verwelkomen in deze kerkdienst.

 

Tijdens de oecumenische Vredesdienst op 17 september om 10.00 uur in 't Woudt hopen we een gelegenheidscantorij te hebben onder leiding van Albert Moerman. Daarom een oproep aan allen die graag willen meezingen. Er wordt drie keer gerepeteerd, steeds op maandag om 19.30 uur in De Eénhoorn (de ruimte naast de Katholieke Kerk). Het gaat om 28 augustus, 4 september en 11 september. Opgeven is niet nodig.

Door als leden van de verschillende kerken samen deze cantorij te vormen, wordt het oecumenisch aspect nog extra benadrukt. Hartelijk uitgenodigd door de oecumenische stuurgroep!

 

Wát zijn wij gezegend!

…met zó'n rijke gemeente! Vrijwilligers in alle maten en leeftijden, gulle gevers, mensen die bidden en mensen die bemoedigen. En niet op de laatste plaats: al die 133 (!!) kinderen die erbij wilden zijn vorige week. De vakantiebijbelweek was een feestje. Een feest om aan bij te mogen dragen en een feest voor de kinderen. En we stellen ons zo voor dat onze Heer ook kon genieten van die heerlijke zingende kinderstemmen, de saamhorigheid in de gemeente en het lef van onbekenden die gewoon kwamen meedoen. We mochten ruim zestig nieuwe kinderen verwelkomen! We kijken  terug op drie prachtige dagen, tot eer van God. En we dánken Hem voor de zegen die we hierbij kregen en de Geest die bij ons was. We zullen de foto’s en filmpjes er nog vaak op nakijken. We zijn dankbaar voor en naar alle gemeenteleden die een steentje hebben bijgedragen!

Alle foto's van de VakantieBijbelWeek staan online en zijn nu te bekijken!
Credits dag 1 en 3: Mariët Mostert
Credits dag 2: Marian van der Velden

Veel foto's zijn ook op Facebook gepubliceerd. Als bonus zijn daar ook wat filmpjes te vinden!


 

Klik hier om naar (T)op survival op Facebook te gaan.

Wat?

VakantieBijbelWeek 2017
Zingen, bijbelverhalen, actie en plezier

Wie?

Kinderen van 4 - 12 jaar

Waar?

De Rijstuin, Woudseweg 26 in Den Hoorn
Scoutingterrein, Tanthofkade 1 in Den Hoorn

Wanneer?

  • Dinsdag 11 en woensdag 12 juli van 10.00 tot 12.00 in De Rijstuin
  • Donderdag 13 juli van 10.00- tot 13.00 op het Scoutingterrein (oude kleren aan!!)
  • Elke ochtend inschrijven vanaf 09.45!
  • Donderdagavond 13 juli van 19.00 tot 20.00 afsluiting in De Rijstuin

Waarom?

Omdat het één groot feest is, voor gelovigen en ongelovigen, omdat het je niets kost en toch fijn is, omdat er al jaren héél veel kinderen (en grote mensen) blij van worden, omdat je het op zijn minst een keer geprobeerd moet hebben, omdat het inmiddels bij Den Hoorn en bij de zomervakantie hoort.

Meer

  • Toegang gratis, aanmelden is niet nodig
  • Let op donderdagochtend: andere locatie én oude kleren aan!!
  • Je bent ook welkom voor 1 of 2 ochtenden
  • Vrijwillige bijdrage altijd welkom

Contact?

Renate 06 4466 4551 of Annelies 015 2566436

En hoi groep 7 en 8 -ers!

We hebben voor jullie een apart programma, op een locatie waar je gezamenlijk naar toe gaat na de start 's ochtends! Op dinsdag graag je mobiel meenemen (bij voorkeur al met de app 'Stikbot' erop) en niet alleen donderdag maar ook woensdag oude kleren aan!! Zien we jou ook?

 

Tijdens de eerste Midden-Delfland dag deelden we gratis taart uit in Den Hoorn, terwijl de kerk in 't Woudt het decor vormde voor muziek, koffie en nog meer taart. Op zondagochtend stonden de deuren van de kerk wagenwijd open zodat iedere nieuwsgierige voorbijganger een blik naar binnen kon werpen of de kerkdienst even kon meebeleven.

 

Het is mooi - en terecht! - dat vaders één dag in het jaar worden verwend. Maar gelukkig staan de meeste vaders het hele jaar door voor hun kind klaar en willen zij altijd het beste voor hem of haar. Als je daarover nadenkt, is het nogal bijzonder dat God zelf onze Vader wil zijn. Dat wij zijn kinderen mogen zijn en hij als een Vader voor ons zorgt. Elke dag!

Als dat geen goede reden is - voor jong en oud - om samen Vaderdag te vieren in de kerk! Vader ds. Maasland leidt de dienst. Zoon Rokus Maasland zorgt voor muziek, samen met Ramon Scherrenberg; twee geweldige muzikanten met beide een gitaar. En een baard. En ook weer een zoon. Het kan niet op!

Iedereen is welkom in de jeugddienst, om 19.00 uur in De Rijstuin.

 
Meer artikelen...