Agenda
<< December 2017 >> 
 zo  ma  di  wo  do  vr  za 
       1
  4  5  6  7  8  9
1112131416
181920212223
2627282930
      

Nieuws

We hebben de laatste inzameling- en verkoopdag van dit jaar gehad, en willen u graag informeren over de stand van zaken. De belangstelling is in stijgende lijn geweest, en we hebben daardoor veel nieuwe mensen ontmoet. Er is ook een soort samenwerking ontstaan met andere kringloop- en hulporganisaties. Zonder noemenswaardige kosten te maken, is er dit jaar voor € 7088 verkocht.

Hiervan gaat de helft zoals steeds vermeld naar “Stichting Jarige Job”, de andere helft gaat naar activiteiten van onze kerk, die ook zoveel als mogelijk voor kinderen wordt bestemd. Wij danken iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Voor het a.s. jaar hebben we de stichting 'Het vergeten Kind' als nieuw 50% doel gekozen. Verder is het plan om een extra verkoopdag voor zomerkleding in april, en voor winterkleding in oktober te houden. We gaan dan niet alleen zaterdag, maar ook vrijdagavond open. Dit i.v.m. de grote hoeveelheid kleding die binnenkomt. Zo kijken we uit naar een mooi nieuw jaar, en zullen elke maand verslag uitbrengen van de opbrengst.

Lijkt het u leuk om ook, (al is het voor een keer) te komen helpen? Laat het ons weten, we kunnen alle hulp gebruiken!

 

Je maakt je weleens zorgen. Over school, je uiterlijk, toekomst, karakter, iets dat je gezegd hebt, of je wel leuk genoeg bent, er wel bij hoort, je haar wel goed zit, noem maar op. Je zegt op van alles continu “boeiuh!”, maar intussen... In de Bijbel gaat het over mensen zoals jij, die zich weleens (vaak) zorgen maken. Daar heeft God iets over te zeggen. Benieuwd? Zorg dat je 3 december om 19.00 uur in De Rijstuin bent om zijn boodschap te horen.

Spreker: Ewout van Oosten
Band: Heart of Unity

 

Giften voor de solidariteitskas, eindejaarscollecte en Actie Kerkbalans kunt u vanaf nu op onze veilige betaalsite via iDEAL overmaken. Voor de Actie Kerkbalans kunt u ook digitaal uw toezegging doen. Meer hierover vindt u in de brief bij de Actie Kerkbalans.

Daarnaast kunt u via de betaalsite collectemunten bestellen. Na betaling via iDeal ontvangt u een digitale factuur. Vervolgens kunt u een afspraak maken om de munten af te halen.

Voordat u een bijdrage of bestelling van collectemunten kunt doen, dient u eenmalig een account aan te maken via de betaalsite. Hiervoor navigeert u op de betaalsite naar "Mijn account". Vervolgens heeft u uw registratienummer nodig, dat u vindt op de toezeggingsbrief van de Actie Kerkbalans of kunt opvragen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , met vermelding van uw naam en adres.

Incidentele giften kunt u overmaken zonder account.

De link naar de betaalsite staat rechtsboven in het menu.

 

Op vrijdag 15 december organiseert de Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk samen met het koor Lets Sing Together uit Maasland een sfeervol kerstconcert in de Woudtse Kerk. Aanvang van het concert is 19.30 uur, de kerk zal vanaf 19.00 open zijn. Het verwachte einde van het concert is 20.45 uur. Het concert is zonder pauze. Entree voor het concert is 5 euro, dit is inclusief een consumptie na afloop in het De Hooiberg. Voor mensen die al Vriend van de Woudtse Kerk zijn, is de toegang gratis. Zij kunnen vooraf kaarten reserveren via www.vriendenwoudtsekerk.nl. De overige kaarten zijn verkrijgbaar bij De Hooiberg en voor aanvang aan de deur tegen contante betaling.

 

Het is in onze gemeente een goede gewoonte om op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de personen te gedenken die ons in het afgelopen kerkelijk jaar door de dood zijn ontvallen. Wij gedenken allen die tot onze gemeente hebben behoord of zich met onze gemeente verbonden voelden. Ook gedenken wij personen van wie gemeenteleden het op prijs stellen dat hun namen worden genoemd.

Tijdens de dienst worden de namen van onze overleden dierbaren genoemd. Na het noemen van iedere naam wordt aan de Paaskaars - het symbool van de aanwezigheid van de verrezen Christus - een kleine kaars aangestoken. Het licht van deze kaarsen mogen we zien als een symbool van het Licht van de verrezen Christus en de opstanding die wij verwachten. De kerkenraad geeft aan gemeenteleden die het op prijs stellen gelegenheid namen te noemen van overleden familie, vrienden of verbondenen om deze personen in de dienst van gedachtenis der gestorvenen te gedenken.

 

Op zaterdag 16 december wordt dit Kerstoratorium uitgevoerd in de HH Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn. De avond begint om 19.00 uur. Een groot koor met een ad hoc orkest doen die avond weer mee. Het geheel wordt georganiseerd door Ineke Willems en Sonja Nowee.

In het kerstoratorium "De Verhalen" vertellen Gabriël, Maria, Elizabeth, Jezus, de herders, de wijzen en Simeon op hun eigen manier het verhaal van Kerstmis. De belofte van een nieuw begin waarin God ons nabij zal zijn (de boodschap van de engel), het geloof dat de wereld zal omwentelen (het Magnificat), de hoop op vrede onder mensen (de herders), het vermoeden dat je niet alleen bent op je wondere levensreis (de wijzen), de wetenschap dat het goed zal zijn aan het eind (Simeon). Belangrijker dan die overgeleverde verhalen zijn onze eigen verhalen. Die verhalen van toen zijn wij. Onze ervaringen van momenten waarop je gesterkt werd in je geloof en je hoop, zoals de spelers in de kerstverhalen. De geboorte van Jezus krijgt pas betekenis als hún verhalen gaan samenvallen met onze verhalen, met wat we zelf beleven, geloven, hopen - maar ook met wat ons tot twijfel brengt en bezorgd maakt. Een rode draad in "De Verhalen" is dat die God nabij komt om mensen te bevrijden, hoe dan ook. Een tweede rode draad is dat het kleine meer is dan het grote. Dat mag een droom zijn, een visioen zoals in het Magnificat. Het is ook werkelijkheid in de geboorte van het kind. Zoals ouders het soms verwoorden: de geboorte van je kind is het grootste wat je kan overkomen - juist omdat het zo klein en weerloos is. Met de geboorte van Jezus is de wereld niet radicaal veranderd. Nog steeds wordt onze aarde bedreigd. Kerstmis is uiteindelijk vooral droom, hoop en verwachting. Het oratorium begint met Simeon, die uitzag naar de dag van troost voor Israël, en het eindigt met diezelfde Simeon. Zijn verwachting wordt de onze. Wachten gaat niet voorbij. Na de pauze zijn er weer de bekende kerstliederen, een levende stal, voor iedereen een reden om te komen.

 

Op vrijdag 27 oktober van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 28 oktober van 9.00 tot 17.00 uur is er in De Rijstuin een rommelmarkt!

De opbrengst is bestemd voor het opknappen en restylen van De Rijstuin. Onder het genot van koffie/thee/fris met iets lekkers of een heerlijk broodje kunt u tegen een schappelijke prijs spulletjes uitzoeken, zoals kleine meubeltjes, potten en pannen, vazen en bloempotten, servies, glaswerk, kleding, boeken en speelgoed.

Om spullen in te leveren kunt u terecht op:
maandag 23 oktober 19.00-21.00 uur;
woensdag 25 oktober 14.00-16.00 en 19.00-21.00 uur;
donderdag 26 oktober 19.00-21.00 uur.

Bent u niet in de gelegenheid om spullen langs te brengen komen we deze natuurlijk bij u op halen.

 

Op zondag 1 oktober om 10 uur in de Woudtse kerk gaat het over Zacheüs. Je weet wel, die tollenaar. Iemand die voor de vijand werkte. En ook nog eens tevéél tol liet betalen om er zelf rijk van te worden. Voor zo iemand zou je toch geen goed woord over hebben! Hoezo dan "Niet verkeerd...!"?

Proponent mw. Voskuil-Dijkshoorn leidt de dienst en onze eigen organist Albert Moerman speelt op het orgel. Er is kindernevendienst voor de kinderen die in groep 1 t/m 4 van de basisschool zitten. De oudere kinderen blijven in de kerk. Voor de jongere kinderen is er oppas.

Welkom!

 

YES, maandagmiddag 25 september begint de MaandagMiddagBijbelClub weer!

Alle kinderen van groep 7 en 8 zijn uitgenodigd!
(Dus niet alleen de kinderen ‘van de kerk’; breng vooral je vriendje of vriendinnetje mee!)
Met elkaar zorgen we voor een knallende en spetterende start!

En, mocht u of jij zin hebben om een keer - of vaker - mee te doen… kom gewoon om ongeveer kwart over 3 binnen lopen in Het Koetshuis, Lookwatering 44a!

Welkom! Ria en Willeke

 

Aanstaande zondag 3 september vanaf 15.00 uur speelt Matthijs Vlaardingerbroek de kindervoorstelling "De verborgen schat" in de dorpskerk van Schipluiden. Als naastgelegen gemeente kregen wij in het bijzonder de uitnodiging om erbij te zijn. Matthijs komt ook weleens bij ons, en dat is altijd erg grappig en heel goed. Van harte welkom dus! De toegang is gratis.

 
Meer artikelen...