Titel:
Woudtse kerk - Schipluiden
Categorie:

Collecte Binnenlands diaconaat

Op de bres voor vluchtelingkinderen in Nederland Kinderen die opgroeien in een asielzoekerscentrum hebben geen eigen kamer, zien dagelijks verdrietige en gespannen volwassenen om zich heen, moeten regelmatig verhuizen en leven voortdurend in onzekerheid of ze mogen blijven. Zij hebben vaak traumatische dingen meegemaakt voor ze naar Nederland kwamen en krijgen in een asielzoekerscentrum nog eens veel te verwerken. Kerk in Actie staat samen met andere organisaties op de bres voor deze kinderen. Zo maakt Kerk in Actie vrolijke vakantieweken voor vluchtelingkinderen, recreatieve en sportactiviteiten in asielzoekerscentra en individuele rechtshulp of juridische bijstand mogelijk.

Extra uitgangscollecte JOP: Geloofsoverdracht is onmisbaar!

Op 31 oktober vierden we 500 jaar protestantisme. Is 500 jaar protestantisme iets van vroeger? Ja. Is het iets van nu en van de toekomst? Dat ook, maar daar moeten we ons wel samen voor inzetten! Daarom doen wij een beroep op u, want gelovig leven is voor kinderen en jongeren niet meer vanzelfsprekend. Als kerken niet meer weten hoe ze kinderen kunnen vertellen over de Bijbel, wie doet het dan nog? Als ouders niet meer weten hoe ze hun tiener de waarde van geloof kunnen meegeven, wie kan dat dan nog wel? Als kerken de jeugd geen ruimte geven om op eigen wijze bij te dragen aan het gemeenschappelijk geloofsleven, waarom zou de jeugd dan nog bij de geloofsgemeenschap blijven? Samen geloven is nodig. Juist nu.
JOP, Jong Protestant, maakt van geloofsoverdracht prioriteit. JOP ondersteunt gemeenten, helpt ouders en faciliteert jeugd daarbij. Wij vragen u om dit belangrijke werk te ondersteunen. Zo houden we met elkaar de reformatie levend, nu en in de toekomst.

Woudtse kerkKaart
Locatie: